Allvar på Alvaret

Sista kvällen på Öland och det vankas en kvällspromenad i den ljumma kvällen på Alvaret. Ungdomarna sprider ut sig som agnar för vinden. Det dröjer inte länge förrän de hittar en ung stut som verkar väldigt tam, han reser sig inte när de kommer fram till honom.



Stuten är sjuk, mycket sjuk. Som besökare i en 500 hektar stor hage, ringer jag polisen med hopp om att hitta nån bonde i närheten som kanske äger djuren i hagen. Det går ganska bra, efter 10 minuter har jag kontakt med en bonde som tror sig veta vem som äger djuren. För stuten gick det inte lika bra. Han dog under tiden jag ringde, allt medans ungdomarna förskräckta såg på.



Nu kändes inte kvällen ljummen och god längre. Ungdomarna huttrade, viftade bort flugorna från den döda stuten och vägrade gå hem innan de med egna ögon sett att bonden hämtat sin döda stut.
Stutens kompisar kom fram efter en stund, nosade lite och gick sedan vidare.
Vi gick också vidare med med de vilsna ungdomarna.

Så många tankar det väcker, att stöta på det oväntade som man som människa inte alltid har beredskap för.
Var rädd om varandra.

Kommentarer
Postat av: y

...men ändå kanske väldigt mycket på sin plats i konfirmationssammanhanget... fint.

2010-06-18 @ 10:54:37
Postat av: Jaana

Stuten dog med många klappande händer om sig och han hade både människor och djur omkring sig. Han var inte ensam. Jättesorgligt men fint på samma gång. Bonden borde haft bättre koll på sin adjur :-(

2010-08-12 @ 21:06:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0