Sociala nätverk, nu och då.

......har alltid funnits.

Behovet av kontakt trots att man inte kan träffas, har alltid funnits.

Det har inte alltid funnits Facebook.

Finurliga människor har alltid funnits.

Hällristningar och grottmålningar.
Egyptiska hiroglyfer.
Skandinaviska runstenar.
Pergamentrullar.
Stentavlor.

Sakta växte behovet av samordning fram. Skriftspråket, pennan, boken, brevet, tidningen.

Telefon, Radio, TV, Datorer, Internet, Mobiltelefoner

Allt för att vi har behov av kontakt med varandra. Det är inget fel med tekniska hjälpmedel till kontakt. Finns inget oäkta i användadet av tekniken.

Jag har 139 vänner på Facebook. Alla, nästan utan undantag är människor jag känner i verkliga livet. Några andra vill jag träffa i verkliga livet.
En vill jag tillägna det här inlägget. Marion, de sociala nätverkens mästare. Någon dag vill jag träffa dig på riktigt.
Tills dess kommer här mina älsklingsböcker.
Prima högläsningsböcker, passar det lite större barnet och alla vuxna.Läs den Marion, du kommer inte bli besviken. Gavs ut i Finland 1945 strax efter krigsslutet översattes genast till svenska. Min bok var en gåva till min farfar 1945 från hans finska vänner. Med blyerts är noterat att han läste den på Ålandshav i mars 1946.

Den undre boken som skymtar fram är Kenneth Grahames bok "Det susar i säven" från 1908. Himla engelsk, och alldeles underbar i sin sötma, som goda karameller.


Spånet sprutar på SkogsElmiaoch stora maskiner trollar


Larmet gick

Var på världens största gubbdagis igår. SkogsElmia i Vaggeryd. Parkerade bussen och fick se en ordningsvakt i basker susa fram på en fyrhjuling i stor hast. Jag anade att det var nåt stort på gång.ner med den Estniska flaggan....................och upp med den Estniska flaggan.

Åter till ordningen, det är väl ordningsvaktens uppgift.

Morgonfynd

Tänk vad man kan hitta om man uppe i ottan...spår efter andra...

Slappa typer

.... precis som jag. Precis när snön försvunnit och solen värmde så njöt alla fyra hästarna som mest.sola magen verkar vara väldigt skönt.

Kontakt

Ibland är det lätt att få kontakt.Ett pytteläppljud fick valpen att stänga hela Örebrotravet ute.
Kan vara anledningen till vår svaghet för hundar.

Hårding

...jo de är han.....

Tore Den Yngre, Lilltore funkar inte längre, kom jag just på.eller vad sägs om premiärdopp 2011 på långfredagen. Jag är förresten skyldig honom 50 spänn för de där två doppen. Påminn mig!

Passaten, snipp, snapp & slut

..eller Bertilkallenissefyranollsju, som jag rabblat så många gånger.
Så var det då dags för den sista färden, utan banjomusik.Sprillans nya sommardäck och ytterligare en notering i serviceboken. Men det hjälpte inte. Jag tror den fick en stroke eller nåt. Med lågor och rök slutade den sina dagar med att låta tutan tjuta över skogen. Att den ser så hel ut utanpå beror på att en driftig granne hade en pulversläckare till hands.

Till tusen och en hästevenemang, som sovkabin, minst fem gånger runt i Europa, alla vardagar året runt här hemma i Sörmland och ständigt smutsig och ändå välskött. Nåja 35.000 mil är inte illa. Hämtade ut den sprillans ny den 8 Maj 1998.

Ganska sorgligt fast det är en alldeles vanlig smutsig bil. Har gillat den mycket.

Hade jag råd skulle jag skaffa en yngre släkting.

RSS 2.0