Torsdag

..... är de proffsiga svamplockarnas högtidsdag. På fredag börjar helgplockarnas bilar stå i vägkanterna. Då vill jag inte trängas i skogen eller avslöja mina heliga platser. Bilarna avslöjar obönhörligt var de håller till.Idag är det Torsdag.
Få se om jag förtjänar en tur idag, måste först visa framfötterna med lite vardagligt tråk.

På väg

... ut i vida världen. Idag åkte Ivan hemifrån. Vi skjutsade honom som lite ängsliga föräldrar till sitt livs första skoldag. Till Janina och hennes hingst Argus i Örebro. Tanken är att Janina ska lära Ivan lite ABC om hur det går till att göra människor glada och nöjda. Förhoppningsvis kommer han inte hem igen. Nu är det hög tid att han får en egen människa att glädja.
Argus och Ivan är båda vana att umgås med andra hästar så det gick så fint att släppa ihop dom.Tore Junior lär Ivan att plocka äpplen själv från trädet, för några veckor sedan.

Orsasjön därnere

Varför är det så skönt med utsikt över vida vidder?Ingen aning, men det känns i hela kroppen. Som här, ståendes vid Fryksås fäbodar, nästa 500 meter över havet.

Carl Larssons Sundborn

.... där hittade jag en stickad lyktstolpe. Textilbruttornas gulliga grafitti.Allt annat var vackert och tidlöst men ändå så förutsägbart.

Civil olydnad

Hihi, måste erkänna!

När jag handlar, så lägger jag ALDRIG pinnen vare sig framför eller bakom mina varor på bandet vid kassan.

Medvetet,
med en liten känsla av spänning. 

Har väldigt skoj åt mina köande medmänniskor som på lite olika sätt måste hantera mitt OERHÖRDA slarv.

Att visa bilder från förra hösten är också lite olydigt.

Det är en sådan dag idag.

Habina gästbloggar

Lite halvt okänd hobby kanske, men vi är en del runt om i Sverige som samlar på modellhästar. Eftersom jag är en fjordhästmänniska så måste jag förstås visa vilka modeller det finns av fjordhästar där ute!

 Ett litet föl skulpterat av Stephanie Hicks

 

En fjordhingst i galopp skulpterad av Donna Chaney

 

Bruno, skrittande fjordhingst skulpterad av Kristina Lucas-Francis

 

Mara, ett dräktigt och argt fjordsto skulpterad av Lynn Milam

 

Henry, Breyers fjordhäst i plast som skulpterats av Chris Hess.

 

Det nyaste tillskottet i gänget, Habina skulpterad av Linda York

 

Sedan kan man ju ta en vanlig plasthäst och göra om till en fjordhäst också. Här har Sophie Nordström gjort om en stegrande arab till en vitblack fjordhingst.

 

Ja, det var de modeller som finns just nu. Jag måste erkänna att jag är väldigt sugen på att göra om den här modellen

 

 Efter den här hästen…

 

Att måla fjordhäst är inte det lättaste, som ni kanske även ser av bilderna. Det är väldigt många nyanser på varje häst, med ljusare beige mule som övergår i vitt, som övergår i grått. Eller för den skull svansen, hur sjutton får man en svans som har åtminstone tjugo olika nyanser att se naturlig ut? Zebraränderna ställer också till svårigheter, då de ju ofta inte är ränder utan med mörkare färgade områden. Sophie Nordström är en svensk målare som blivit väldigt duktig på fjordfärger, kanske delvis för att jag hela tiden lurar henne att måla åt mig. ;-)


RSS 2.0