Kommentarer överflödigaVårens överflöd mötte mig idag,  jag blir stum och lycklig.

image16Utmärkt lynne

...........brukar vi fjordfrälsta säga att fjordingarna har. Återigen har jag fått uppleva det på riktigt. Göteborgs Horse Show har pågått en riktigt lång helg och fjordhästarna har visat sig från sin bästa sida varje dag. På lördagen var det Östgötarnas tur att ansvara för PR-jobbet. Vi valde att ta med oss den här hästen och hans husse.
image15
Det sades att det var 49.000 besökare på Svenska mässan bara på lördagen.  Alla klappade väl inte Gusten, men många gjorde det. För en del var behovet av närkontakt ännu större än en klapp. Hela kinden mot Gustens bog för att insupa värme och doft. Vad är väl resten av mässan mot det här.

Den här hingsten Torps Gusten 197 har ett utmärket lynne tycker jag. Tror ingen säger emot.Jo tack, bara bra, själv då?

Igår blev jag uppringd för att delta i en gallupundersökning. Det var EU-kommisionen som lät intervjua folk runt om i Europa för att ta reda på hur vi ser på begreppet "Välfärd". Tjugo minuter tog det och det var massor med frågor om hur nöjd eller onöjd jag var med olika saker och ting. Jag var mycket nöjdare än jag trodde. Det skulle jag aldrig gissat.
image13
Jag är särskilt nöjd med utsikten från mitt skrivbord, där jag sitter just nu.


Uteliv

Har vårputsat lite. Gjort en provisorisk hage i hagen åt högdräktiga Tekla. Där ska hon vara på nätterna, när vi är borta på dagarna och de första dagarna efter att fölet har fötts. Hon är i dag på dag 322. Husse och gamla mor Dolly har hjälpt till.  Duvhöks- och skatsäkrat  hönsgården inför säsongen. Bytt vatten i lilla dammen. Vi var så flitiga att vi måste ta igen oss en stund.
image9
Livet är bra ljuvligt ibland. Det här är vår variant på uteliv och vi gör likadant allihop. Sträcker ut oss och solar magen.
image10

Både folk och fä.Jag har luckor

........i min allmänbildning. 
Jag känner inte igen kändisar.  Vet inte vad de heter, vad de gör, varför de är kända helt enkelt.
Så inte reagerade jag, när jag fick den här bilden på posten.
Jag ser inget fel på den här karl´n. Gör ni?
image8
En närstående ung dam påstår att det är hon, men det kan jag bestämt dementera.
Fast tänderna ser ju lite bekanta ut, och näsan också.

Näej, det här med kändisar är inget för mig, jag fattar ingenting.Vördnadsfull och glad på Fjordmöte

För denna dam, lördagens drottning, känner jag stor respekt och beundran.  Hon är en liten stor dam och hon berörde oss alla på avels-, exteriörs- och hållbarhetsseminariet med Morgan Jonsson i Holsljunga. Hon har fått sex ungar, två godkända hingstar och alla fyra döttrarna är diplomston. Till sommaren fyller hon 30 år. För oss visade hon upp en något åldrad kropp, fantastiska rörelser och en mäktig utstrålning. Inella heter hon och kommer från Furubäcks Stuteri i Västar Götaland.
image7
Annars var behållningen av helgens aktiviteter mer av mänsklig karaktär. Härliga människor att lära sig av, skratta och arbeta tillsammans med. Bland det bästa med att vara fjordhästintresserad är de människor som finns i hästarnas närhet.

Vem är löjligast?

Är det jag +50-kvinnan som fläker ut mig i en blogg, bläääää, enligt den brådmogne sonen. Ända tills han och kompisen läste fel och trodde att jag kallade bloggen för "Intelligensreserven". Där kammade jag helt felaktigt ihop några pluspoäng. Riktigt tufft alltså!
Eller hur står det till med den här? Inte är det mina gener iallafall som slår igenom. Helt oskyldig!
image6
Eller är det hans farsa som tycker att brunsås är godast, den som jag ALLTID gör till köttbullarna. Han skulle bara veta att jag använder första bästa pulversås (idag blev det brun hollandaise) och brunar till den med lite colorit på flaska.
Störtlöjligt!

Intelligensreserven

På en rundvandring i här djurparken kan man mötas av en sån här.image5
De är mycket rara små varelser. Flyger en sväng över gården, landar för ett bad i sjön, promenerar uppför backen hem till hönshuset för middag och nattläger. Har många, så vill ni ha ett gäng, säg till. Smakar himla gott i grytan också.
Innesittardag, skitväder. Försöker lära mig en ny metod för att lösa svåra Sudokus.

Från slott till koja

Har kört skolbuss för första gången i mitt liv. Kajka runt på småvägarna och prata häst med småtjejerna. Hur kul som helst. Hittade bra.  Kände till och med en del ungar. Det var verkligen stopp antingen vid ett slott eller en koja.  image4
Efteråt skulle bussen göras ren både utanpå och inuti. Det ska göras varje dag så att de som sätter sig i bussen känner sig välkomna. Bra inställning till helt vanliga skolungar. På Torsdag blir det åka av igen.

Bara kolla lite

image3
...om jag fattar hur det här funkar. Om det nu är så att det funkar så kan jag passa på att presentera 0509 Nadja. Hon är ett Gutefår som är tre år och högdräktig. Hon är fjärde generationen här på Viggartorp.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0