Höns

 
Den här flocken har jag haft sen 1990. Ganska ansenlig tid. Dom kallas Ölandshöns och är en lantras. Alla lantraser är uppkallade efter den trakt dom ursprungligen kommer från. Jag är mycket svag för höns. De är en viktig del av mitt liv. Så viktig att jag övertalat min man att bygga ett nytt och fräscht hönshus åt dom. Kärlek eller övertalningsförmåga? Vet inte.

Mästerarkitekt

 
Nåt litet kryp limmade fast sina ägg på en skylt på bruksbanan i helgen. Ett mästerverk i form. 

En vecka senare

 
Blommorna behövde inte vattnas
.
Grannarna snabbygger en plansilo till. Tredjeskörden är på gång.
 
Planeringen för Kaxes vinterträning inför nästa årsSM-MEETING är inledd.
 
Jag är trött.
 

Brett band

 
Jääää, fick just reda på att vårt hörn av världen ska begåvas med brett band. Våren 2016 börjas det grävas. Så lagom till min pension kan jag klippa av mitt röda sidenband och få ett nytt av fiber. Tack på förhand för att vi på landsbygden får vara med i den moderna världen. 

Packlistor

 
Utan packlistor skulle jag aldrig få med mig det jag tänkt när jag ska bort på några dagar. Go känsla att stryka vartefter. Hur gör du?

Skördetid

 
Några blommor har redan blommat färdigt för i år. Hög tid att påbörja nästa etapp av blommeriet. Samla frön. Tre sorters vallmo är på gång att mogna.  Det allra minsta och de mittemellan gick jag runt med sax och knipsade av. Nu får de ligga i sina små burkar och drös av.

Min kompanjon

 
 
När jag städar lagårn, så bygger hen en flugfälla. Måste ha ögonen med mig så att jag inte förstör konstverket. Det sitter mitt i dörrhålet. Undrar hur länge jag måste ducka? Hur lång livstid har ett spindelnät?

Vatten

Rent eller smutsigt. Stillastående eller vilt forsande. Som dryck eller rengöring. Fult eller vackert. För lite eller för mycket. Som krigas om. Att simma, segla, paddla, fiska, allt kräver vatten.

Inte undra på att vi gillar vatten.

Återuppståndelse

På Åsa Folkhögskola utanför Katrineholm anordnas skrivarkurser varje sommar. Jag var där. Tankeväckande i allra högsta grad. Plötsligt ser jag världen lite annorlunda. Det är roligt och värdefullt att beskriva världen omkring sig. Hur beskriver du en blomma med ord?
Träna var ordet sa Bull!

RSS 2.0