Hur var det nu?

Tapir  http://sv.wikipedia.org/wiki/Tapir  
eller
Tarpan http://sv.wikipedia.org/wiki/Tarpan

För några år sedan föddes iallafall den här varelsen här på Viggartorp. Hon heter Evanda och finns i Shettisarnas Webstambok. Den återkommer vi till, den är skoj!

Vem är hon besläktad med av de där T-djuren? Båda kanske??!!

Boklån

Fick en bok av sonen för drygt ett år sedan. Mycket bilder. Både gamla och nya. Bläddrar ofta i den. Fantasieggande.
Söta Sonja lånade den och bläddrade hon också. Fick tillbaka den igår och då måste jag ju bläddra lite igen. Kollar noggrant på de bilder som det är hästar på. Förstås.
Spanar in alla detaljer i seldonen och vagnarna. Hur gjorde dom och varför?  Kolla in däckeln på de olika hästarna. De ser olika ut. Bilden är från 1880-talet.
Så roligt att få tillbaka boken.

Idag skulle vi på samma plats se fyra Volvo S70, några VW Golf, en blå och en röd Passat, en Ford Mondeo och en Fiesta och mängder med andra bilar som jag inte kan namnet på. Vår tids bruksföremål som finns i nästan varje familj.

Då stod hästarna parkerade på tre ben och malde på tomgång, allt med pigor och drängar handlade av landsbygdens varor. Antagligen var de flesta hästar hyfsat välskötta, annars skulle de väl inte fungera, får man hoppas.

I morgon ska jag städa min tids häst, den röda Passaten och fylla på spolarvätska.

Ivans pappa är en tjusig herre

eller hur. Han är ung och inte särskilt rutinerad jämfört med de äldre Östgötahingstarna. Den här bilden tog jag på Isidor 249 då han för första gången i sitt liv var på dressyrtävling i höstas. Med tid och träning kommer han också bli en cool herre som de andra "gubbarna".
Jag tror att Ivan blir lika tjusig när hans tid som vuxen närmar sig.

En dag i Ivans liv

"Stallbacksfilosofen drar iväg med mig till en annan spilta än min egen. Det finns ingen mat där. Det bullrar och gungar. Jag ropar på morsan men hon svarar inte. Dagmamma  Glimma står i nästa spilta. Hon har ingen mat hon heller.
När dörrarna öppnades igen så var vi på stället med mycket gräs och många hästar som är jättestora. Undras var mamma är nånstans?"


Kommentarer av tvåbeningarna;
Mamma Tekla behöver sinas av och få lite husmorssemester, så Ivan fick flytta hemifrån till Söta Sonja och Praktiska Pia ett tag. Han har aldrig varit i närheten av en transport förut, men han klev in och stod still och väntade på att maten skulle serveras. Lite moraliskt stöd fick Glimma bidra med. Backade rakt och lugnt ur transporten när vi var framme efter tio minuters resa.
Han var lite kaxig när han släpptes ihop med de andra hästarna, men ett gäng bakåtstrukna öron fick honom att backa undan och stilla sig.


Mycket belåten med hans uppförande kring och i hästtransporten. Fullkomligt orädd och lugn.
Här hemma gapas det efter den förlorade sonen.
Trots protester från mina bloggläsande vänner så är han till salu och jag tror inte nästa ägare kommer att bli besviken. Han är en riktig pärla.
Förresten så kom jag på ett stenhårt krav på Ivans kommande ägare. Hans man skall hållas klippt på traditionellt fjordvis.

RSS 2.0