Tryckare

 
 
Ja så kallar vi allehanda fjärrkontroller i vårt hus. Den lilla är årets favorit. Med den tänder och släcker vi rummets alla lampor. Den stora brukar husse hålla i. Text-TV är fortfarande den viktigaste informationskanalen. Den röda tryckaren är lite mer mekanisk och styrs med väl avvägda muskelrörelser. Målet för den röde brukar då stänga av sina killiga fottramp.

Femklöver

Dags för lite florakunskap. På bilden fem olika klöver. Från vänster till höger. Vitklöver, ingår ofta i vallfröblandningar. Tork och tramptålig. Nästa är Har klöver. Växer på torra sandiga platser. Vill inte trängas med gräs och andra växter. Likadant med Gullklöver. Alsikeklövern växer på lite rikare jordar. Förgrenar sig och blir ganska högvuxen. Likaså med Skogsklövern som mycket riktigt kan ses i skogen. Vilka klöverarter saknas? Skaffa dig en Flora och ditt liv blir rikare.
 

Bildlek

 
Igår lekte vi. Med en gammal bild jag hittade på kontoret. Alla tre lika roade. Tid och kläder skiljer bilderna åt. Personerna, äggkorgen och platsen är densamma. Kunde inte låta bli att lägga ut bilderna på Facebook. Roligt att även andra uppskattade vår lek.
Att leka med det vi har omkring oss bidrar till meningen med livet. Som Piffikrydda ungefär.
 
 

Triss i rosa

 
Vi är många som gillar rosa. En vänlig och glad färg.
 
 

Skogen

 
 ...är min lunga...
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0