Still goding strong

Så kom då äntligen vintern. Lite snö och några minusgrader. Då kommer kökspannan från Arvika väl till pass. Sedan 1949 har den tjänstgjort här på Viggartorp. Nu sprakar det bra om granklabbarna jag just lagt in.
 
Att ha egen ved ser jag som en slags Robin Hoodskatt. Direkt från vår lilla skog, via kökspannan och nu börjar elementen bli varma. Inte en enda spänn har vi lämnat ifrån oss för att bli varma. Dessutom värmer varje vedträ oss sex gånger innan den för sjunde och sista gången brinner upp.

Julgrönt

Solen skiner, vinden är mild och vi är samlade.

Städiver

Jag vet. Jag är jättetöntig. Gillar att städa. Fast det kan gå ett tag mellan gångerna. Känner mig som en världsmästare. Hittade ytterligare ett tips på hur man gör ren ugnen. Det tipset var lika värdelöst som alla andra jag provat. Det är hårt gnuggeri som gäller. Ugnen är flitigt använd i 16 år, så det var hög tid för en makeover. Resten av julhelgen ska jag bara roa mig och spegla mig i den skinande spisen.

Kan inte låta bli

...att stryka mina kökshanddukar. Därför att... ...det är vackert ...jag ser min mammas och mormors hand ...Johan &Jenny Olsson ...Smedberg ...det handlar uthållighet ...det stora värdet i de små tingen

Favorit i repris

Pepparkakor från Råneå, försök nummer två. Verkar lovande. Den här gången gör vi som Evas mamma. Gör korvar av degen, ställer kallt över natten. Skär skivor i stället för kulor.
Nu ska jag aldrig köpa pepparkakor med palmolja i. Hurraaaaaaa

Oansenlig

Så här är det nog i många idella föreningar. Ett oansenligt yttre och bakom det enorma urkrafter som kan försätta berg. Vänder jag på bladet så syns storheten.
Med glädje och stolthet ska jag nu betala medlemsavgiften för 2016. Tänk vad mycket världen kan få för mina och dina 300 kronor.

Provanställd

Låt mig presentera Loppan. Efter ett år som hundlös familj gick det inte längre. Vi har pratat och funderat hit och dit. Valp eller vuxen, Stor eller liten, korthår eller långhårig. Så snubblade vi över Loppan. Det var inte svårt alls. Favorit i repris. Golden Retriever, tik och vuxen. Så väldigt mycket är sig precis likt som för drygt ett år sedan när Svea, Gula hunden, Slynan lämnade oss för alltid. Lite skiljer. Mycket mer väluppfostrad, mycket mer matglad och välputsad.

Frukosttajm

Tuggtugg.

Inspiration Infall Improvisation

I går kväll låg vi i varsin soffa och tittade på TV. - Har du varit i Vadstena? - Nä - Ska vi åka dit, i morgon. Ska bli fint väder. Det har alltså varit en heldag i Östergötland. Så den här kvällen blir det en väldig massa googlande på alla frågor vi ställt oss.
Härlig dag.

RSS 2.0