Ähhh!!

....varför krångla till det. Har varit på utflykt till Dalarna och Rättvik i helgen, tillsammans med många goda vänner,  för att avnjuta SM i bruksgrenarna. Bruksridning och körning samt skogskörning.
Snacka om dressyr, snacka om precision, snacka om tillit, snacka om samarbete. Mellan människa och häst. Det pratas om brukshästarnas grenar. Vilka är brukshästarna då? Är inte det de alla som brukas till något?
Just den här helgen var den övervägande delen av hästarna kallblodiga, tunga, vackra, väluppfostrade, arbetsvilliga och alla hade de vunnit distriktsmästerskap i det län de kommer ifrån.
Det tar plats att stalla upp så många hästar från fredag till söndag, och hyrboxföretagen tar hutlöst betalt för nåt som i dessa kretsar anses som onödiga utgifter. Bra tänkt!Är inte byggställningar bra att ha till lite av varje? som boxar till brukshästar till exempel!
Antar att nåt lokalt byggföretag sponsrade med byggnadställningar under helgen.
Luftigt!
Bra span!
Man kan sno käk av grannen!
Många brudar som kollar in mig! Jääää!!
I lastbilen hem, med fem fjordingar, hade vi Edwin - SM-mästare i bruksridning, Yrrol - 4:a i bruksridning, Torps Gusten197 - 9:a i skogskörning, Pajas - 7:a i brukskörning och Cheen Femtio 207 som vaknat på fel sida och blev långt bort i slutet på brukskörningen. Tio andra fjordingar åkte hem till sitt med varierande resultat. Men dom var där!


Kommentarer
Postat av: Anna med Rimfrost

HEJSAN Jennika!

Hittade hit av en slump!

Vad FINT du skriver, kul att läsa om dina tankar.

Själv sitter jag och laddar kraft inför kommande helgs körtävling på Rölagg + vila efter helgens äventyr i Rättvik. Jag kommer sakna Rättviks atmosfär. Måste säga att jag är helt såld på bruksridningen/körningen. Snacka om duktiga hästar/kuskar/ryttare, det är verkligen häst i rätt element. Skogskörningen såg oxå SUPER ut! Hmmm fast jag tror nog Rimfrost har lite väl mycket eld i baken för att passa där...

Tack för dina påhejande ord!

SES //Anna

PS OM du fick några bra bilder på Rimfrost kan du kanske mejla över dem. DS

2008-08-18 @ 19:18:21
URL: http://dagson@dinstudio.com
Postat av: Sara

Tack för i helgen!! Vi har i alla fall haft superroligt. Skojigt folk och riktigt duktiga hästar. Kul att det gick så bra för er!!! Vi SUFFare hamnade i bakvattnet men ingen hänger läpp för det :-P Jag är glad och nöjd över Opus.Hoppas att vi ses snart igen!

2008-08-19 @ 08:12:43
Postat av: Jaana

Luftiga boxar och bra insyn så man kan titta på fina hästar men jag skulle nog vara smått orolig över att påhittigt kallblod kan trä benen mellan "rören" och i rutorna o byggställningen.Snyggt med draperi, som på trollerishow!

2008-08-21 @ 09:20:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0